Konstupplagor - Fine Art Print

Galleri Fågels ramverkstad erbjuder en fullservice kring konstupplagor eller utskrifter av enstaka fotografier/original. Vi hjälper dig igenom hela processen, från digital bild till inramning. 
Konstupplagorna skrivs ut i två olika editioner, Exklusive och Limited Edition. Du som konstnär bestämmer vilken upplaga bilden skall ha. Vi arbetar endast med miljövänligt och åldersbeständigt material enligt museistandard. 
I vår webbshop har vi tillsammans med våra fotografer/konstnärer valt ut ett antal konstverk. Bilderna är utvalda med tanke på att skapa personliga och unika hem. Fine Art Print är en självklar del inom modern inredningsdesign.

Exclusive Edition

Upplaga 6-10 bilder
Numrerad upplaga
Signerad av konstnär
Äkthetsbevis
Inramning med syrafria material
ArtGlass

Limited Edition

Upplaga 50 bilder
Numrerad upplaga
Äkthetsbevis
Inramning med syrafria material

Väntrummet på Memira

Fine Art Print  i det offentliga rummet

Fine Art Print i en offentlig miljö. En av fördelarna med Fine Art Print är att du kan anpassa bildformatet efter miljön. Förutom en traditionell tavelinramning finns ett antal andra monteringsalternativ. I det här fallet är bilden uppfodrad på en Dibondskiva och ramad med en svart L-list – snyggt.

Fine Art Paper

Valet av papper är viktigt för slutresultatet. Vi hjälper dig med att välja rätt papper för din bild. Papperna har olika egenskaper och utseende. Papperet skall vara syrafritt, 100 % bomull och i en arkivkvalitet. Vårt favorit papper för fotografier är, Somerset Photo Satin, som har en fantastisk färgåtergivning och svärta.
För akvarell och grafik där man önskar lite mer textur använder vi Somerset Enhanced Satin.
Alla papper vi använder från de ledande pappersbruken är speciellt framtagna för Fine Art Print.

Vår skrivare

Är en 44- tums storformatskrivare från Canon. Skrivaren är speciellt utvecklad för högkvalitativa foto och konstutskrifter. Har ett pigmentbaserat bläcksystem med 12 färger som återger levande färger och djup svärta. Kan skriva ut i 2400 dpi

Sex krav som en Fine Art Print skall uppfylla.

  • Fine Art Paper
  • Minst 300 dpi
  • Numrerad upplaga
  • Pigmentbaserat bläck som är åldersbeständigt
  • Certifikat på äkthet
  • Syrafria material

- Konst i Lager -

I samarbete med våra fotografer/konstnärer har vi gjort ett urval av bilder som finns i vår webshop och på galleriet. Här kan du se ett par.

Häst
Arnold Hagström
Orginal grafik
60×50 oinramad
Pris 4.500 kr

Höstblomma
Bengt Löfgren
Exclusive Edition
75×75, svart ram, Artglas 
Pris 6.000 kr

Äkthetsbevis

Varje print åtföljs av ett äkthetsintyg som är signerad av fotografen/konstnären. Ett kvalitetsbevis på att bilden är åldersbeständig och i vilken upplaga den är printad