Pedro Pérez Casanova

PD Pérez Casanova har studerat grafisk design och parallellt med studierna började han måla. Efter att ha gått flera kurser hos olika konstnärer och vunnit priser och fått utmärkelser i sitt måleri har hans personliga uttryck vuxit fram. Nu ägnar han sig uteslutande åt sitt konstnärskap

Han hade sin första utställning för 27 år sedan och har sedan ställt ut både nationellt och internationellt på olika gallerier och konstmässor. Hans verk återfinns både i europeiska och amerikanska privata samlingar och på offentliga institutioner.

Den internaliserade och exakta realismen i hans konst suddar ut konturerna samtidigt som den är verklighetstrogen på ett speciellt sätt med ljus och texturer. Hans speciella personlighet förmedlar både en drömmande och pulserande atmosfär.

PD Pérez Casanova är en ljusets trollkarl. Denna egenskap är närvarande i stort sett alla verk. Hans konst är ett levande exempel på en konstnärlig närvaro som strävar efter att överleva med hjälp av en ny vision av figurativ konst.

Galleri