Andreas Johansson

Utbildade mig till fotograf i Luleå, men kom av nyfikenhet och kärlek att hamna på Österlen efter 3,5 år i Hufvudstaden som frilansande fotograf. Älskar det mångskiftande landskapet här, även om det ibland uppkommer en saknad av de fina vintrarna som jag hade under min uppväxt.

Sedan snart 15 år tillbaka har jag arbetat på Uppvik & döttrar. På fritiden går jag gärna med familjen och hunden på promenad, målar, tittar på film och lyssnar på musik.

Form, färg och ljus har alltid fascinerat, och efter ett antal år med fotografin som uttrycksmedel, kände jag att jag ville vidga min bildmedia. Detta skrev jag en gång om måleriet:

”Något penslat något runt. Något rakt och lite krusigt. Något som är rufsat och lite som rinner. Något mörkt och något ljust. Något grått och något som brinner. Någon som talar och det lilla som bara viskas. Den starka armen och hela kroppen, benen som darrar, ryggen värker. Lilla lilla färgkludden, stora hela spackelspaden! En hel ocean och ett litet daggstänk. Faran som hotar till havs, och tryggheten i ett bo. Längtan som förtär och mjukheten i en kyss.

Darren i grässtrået, ljudet av pickupen när den möter vinyl. Allt, allt skall helst få vara med!”

Galleri